Je bekijkt nu 5 tips voor een budget fotoshoot

5 tips voor een budget fotoshoot

Fotoshoots zijn nu eenmaal prijzig. Voor een tiental professionele foto’s betaal je al gauw een paar honderd euro. De fotograaf stopt er immers ook erg veel tijd in. Maar hoe kun jij er voor zorgen dat de fotoshoot zo voordelig mogelijk blijft? Ik geef je vijf tips voor een budget fotoshoot.

1. Bedenk welke doelgroep je wilt aanspreken en wat je met de foto(‘s) wilt bereiken
Het is belangrijk dat de opdrachtgever van te voren een doel heeft vastgesteld. Meer bereik op social media? Een reclamecampagne? Productpromotie? De meeste bedrijven hebben een marketingmedewerker in dienst. Laat hem of haar een duidelijke strategie bepalen. Zo winnen beide partijen tijd! Op basis daarvan kan de fotograaf geheel op maat een creatief concept bedenken.

2. Denk mee met het concept
Ik maak regelmatig mee dat mijn opdrachtgevers zeggen ‘Verzin maar wat! Wees creatief!’ Dit kost natuurlijk tijd en daarmee voor mijn opdrachtgever geld. Daarom adviseer ik bedrijven met een minder groot budget zélf al een concept te bedenken. Natuurlijk kan de fotograaf bijsturen en adviseren waar nodig, daar hebben wij tenslotte voor gestudeerd.

3. Zorg voor een aangeklede locatie
Het scheelt een heleboel tijd als de fotograaf geen snoeren, meubels en andere accessoires hoeft te gaan verplaatsen. Bespreek met de fotograaf wat er precies aan de locatie moet gebeuren. Een goed begin is het halve werk!

4. Het product of model moet klaar zijn om gefotografeerd te worden
80% procent van de foto is de voorbereiding. Daarom is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat het product (of natuurlijk het model) helemaal klaar is om gefotografeerd te worden. Het product moet er eigenlijk net zo uitzien als wanneer je het zou verkopen!

5. Geef de fotograaf ter plekke feedback
De opdrachtgever en de fotograaf hebben niet altijd dezelfde verwachtingen. Geef daarom de fotograaf direct feedback. Vaak heeft hij of zij een tablet bij zich waar de foto’s direct op te zien zijn. En goede feedback wordt alleen maar gewaardeerd. Bovendien kan de fotograaf direct schakelen met de belichting, styling of compositie. Photoshop lost niet alles op; het is altijd beter de foto direct goed te maken, dan veel tijd en kosten te stoppen in het nabewerken met Photoshop.

Heb je interesse in een fotoshoot? Ik bespreek graag met jou de mogelijkheden. Stuur een e-mail naar info@mkbfotografie.nl of neem contact op via 0619188788